1. elokuuta 2010

Olen saanut paljon aikaan yhden viikon aikana. Laajennuksen rakentaminen on edistynyt mukavasti ja ihan kohta pääsee siihen hauskimpaan vaiheeseen eli kalustamiseen ja sisustamiseen. Entisten onnettomien bambulastutikkaiden tilalle rakensin eilen Geishan muistelmien lomassa uudet portaat/tikkaat. Olikin muuten niin hyvä elokuva, että se pitää hankkia leffahyllylle ja katsoa uudestaan oikein ajatuksella. Hivenen keskittymiskyky herpaantui, kun teki jotakin muuta samalla, kuten tässä tapauksessa tikkaita.

Nämä on balsaa yllättäen ja osat on paitsi liimattu, myös naulattu yhteen Tiimarin pienillä nuppineuloilla. Tosi käteviä, ei tarvinnut odottaa edes liiman kuivumista! Lisäksi lopputulos on entistäkin aidontuntuisempi pikkuisine "nauloineen". Lopuksi 1:1 töiden pähkinänsävyistä ylijäämäpetsiä pintaan ja se on siinä. Aika kivat?

Tässä on se kaikista aikaavievin osio koko laajennuksessa, nimittäin tämä ikkuna:

Sen valmistuessa katsoin parikin leffaa ja kolmasti olin jättää koko homman kesken, mutta nyt kun se on valmis niin en voi kuin taputtaa itseäni olkapäälle. Halusin tuosta tuuletusikkunamekanismista oikeasti toimivan ja sitä se onkin. Täytyy ottaa vielä pari parempaa kuvaa sen yksityiskohdista, sillä se näyttää hyvältä joka suunnasta katsottuna. Minun kohdallani täydellinen kärsivällisyyden multihuipentuma.

Tuossa alla näkyy suunnitteilla oleva koko seinän korkuinen kirjahylly. Lattia on myös uusittu.

Tekemistä vielä riittää ja onneksi tätä sunnuntaitakin, joten palaan takaisin sorvin ääreen.
Mukavaa alkanutta elokuuta! :)